België Europa

Couleur Café – groen, groener, groenst

Mijn kennis over festivals in België reikte niet verder dan bekende festivals als Dour, Rock Werchter, Geel en Pukkelpop. Maar Vlaanderen is een topper op het gebied van festivals en kent maar liefst 280 festivals in een jaar op totaal zo’n 13.500 km2. Vele grote sterren reizen af naar onze zuiderburen om een performance te geven op één van al die festivals. Ik heb Couleur Café mogen bijwonen en ik kan alleen maar zeggen: IK HOU ERVAN!!

Couleur Café

Couleur Café is een drie dagen durend festival in een buitenwijk in Brussel. Best veel grote sterren geven acte de presence op dit voor mij nog onbekende festival. Op het festival is echt voor ieder wat wils, hiphoppen bij Nas, swingen van Sharon Jones, uit je dak gaan bij Son of Kick en rond middernacht genieten van de meesterlijke zangeres: Erykah Badu. Met tussendoor geweldige optredens van opkomende Belgische sterren als Sarah Ferri.

De sfeer

Mensen zijn blij, onwijs blij en dat doet de sfeer meer dan goed. Het zonnetje en de creatieve aankleding maakt dit echt helemaal af! Er hangt op het festival een onwijs relaxte en geweldige sfeer door de trommels die je overal hoort, de mensen die overal dansen en animaties die overal lopen. ’s Avonds is er tijd ingelast voor een video-performance. De oude fabrieken doen dienst als scherm waarop een vette video wordt afgespeeld! Ik heb een klein stukje op camera kunnen vastleggen:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dyZLDn-t5bA[/youtube]

Eco festival

Maar Couleur Café is meer dan een gewoon festival. Couleur Café voelt zich namelijk geroepen het milieu een beetje bij te staan en het milieubewuste in de bezoeker omhoog te brengen. Dit doen ze op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door sorteereilanden te plaatsen op het terrein, of een Solidarity Village op te richten waarbij alles op zonne- of mankracht werkt.

[nggallery id=1]

Samen met Sandrine en Danijel heb ik onwijs genoten van het festival. Volgend jaar ben ik sowieso het hele festival van de partij. En dan ga ik zeker op de camping, want die belooft wel heeeeel speciaal en zen te zijn!

♥ Annelies

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply