Australië Oceanië

Crazy thoughts: onze Nissie broke down in Snowtown

Het is ergens eind november 2005. Met Wil en Mies rijden we in onze Nissie door de outback van Ozzie, no problems there.. Opeens wordt het ons iets te heet onder de billen en lijkt onze trouwe Nis geen centimeter verder meer te willen rijden. Gelukkig waren we net langs een dorpje gereden en duurde het maar eventjes voor een sleepwagen ons mee kon nemen die kant op voor een grondig onderzoek.

En daar hing ze dan. Onze lieverd, cut down in the prime of her life! De motor is aan diggelen en we hebben een nieuwe nodig. Maar ja, we zitten nou eenmaal midden in niemandsland en zullen dus aardig wat dagen vast zitten in dit verdomde kleine stadje.

Niet echt veel te doen, mochten jullie denken van wel! 😉 En dus hebben we onze dagen gevuld met sinterklaasgedichten schrijven voor thuis en zitten in de oude vrijgezellenbar die het stadje rijk is. ’s Nachts slapen we buiten de garage in onze eigen van, net zo makkelijk vonden we zelf.

Tot er op de eerste avond al bezoek komt van de garagehouder, hij heeft liever niet dat we hier ’s nachts alleen in de bus slapen en biedt ons zijn huis aan. Wij, vrouwen van de wereld en vooral heel achterdochtig, vinden maar niets van dat plan en we besluiten niet bij enge alleenstaande mannen thuis te gaan overnachten. Trots waren we best op ons besluit.

Een andere man uit het dorp heeft opgevangen dat we er staan en ook hij komt een kijkje nemen en doet ons hetzelfde aanbod. Hij voegt er echter nog even aan toe dat het allemaal niet zo veilig is hier. ‘Ja, en in jouw huis wel?!’, denken we alledrie!

De volgende dag komen we de vrouw weer tegen die ons heeft geholpen naar het stadje Snowtown te krijgen, ze blijkt Caroline te heten. Caroline laat ons weten dat we echt niet in de bus moeten slapen en dat zij nog wel een cottage in haar tuin heeft staan waar ze meer dan welkom zijn.

Haar huis is het onze en we hebben weer even dat huiselijke gevoel sinds maanden. Caroline vertelt ons ondertussen waarom iedereen zo bezorgt om ons was. Onderstaande trailer zegt misschien meer dan duizend woorden:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fvu_tBQgZyI[/youtube]

En anders moet je misschien toch deze duizend woorden op wikipedia maar eens lezen! 🙂

Thanks Caroline, is all I have to say!!

♥ Annelies

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply