Bolivia Zuid-Amerika

De Salt Flats, een wonderbaarlijk stukje Bolivia

Na een lange reis vanuit Cusco, Peru, komen we om 6 uur ’s ochtends aan in het steenkoude Uyuni. Het is momenteel min 15 en de noodzaak naar een bed is voor ons extreem. De afgelopen drie dagen hebben we in een bus doorgebracht, en geheel reisziekte-loos kan ik die reis niet noemen.

We vinden een heerlijk bedje, met ook nog een ‘warme’ douche, ons geluk kan niet op. Een paar uurtjes dutten voor de agency open gaat waar we onze langverwachte tour gaan boeken.

Kies de juiste touragency!

We hebben aardig wat onderzoek gedaan naar een goede touragency. We zijn bereid flink wat te investeren in een tour die waarschijnlijk op de lijst van ‘meest indrukwekkende tours in ons leven’ aardig hoog zal gaan eindigen (verder waren de verwachtingen niet hoog.. 😉 ) Maar, Hollander als ik ben wil ik toch waar voor mijn zuurverdiende centjes die ik dadelijk uit ga geven. En wat ik voornamelijk lees op internet zijn minder fijne berichten over de agencies, de guides and so on. We hebben dus flink onderzoek gedaan, en om je dat te besparen, hieronder onze bevindingen:

Ruta Verde Bolivia

Onderzoek online (thank god voor TripAdvisor) bracht ons allereerst bij Ruta Verde Bolivia: een tour met ontzettend goede reviews, een groene tour, en georganiseerd door Nederlanders. Een mailtje heen en weer blijkt dat ze al maanden in advance vol zitten. Mocht je dus bij ze willen boeken en weten welke datum je aanwezig gaat kunnen zijn, zeker een mooie optie!

Red Planet Expedition

De zoektocht ging verder, en opeens kwam daar Red Planet Expedition de hoek om kijken. Als enige agency met Engels sprekende gidsen die in omgeving wonen en zijn opgegroeid. Ook vanuit het thuisfront kregen we te horen dat ze voldeden aan de verwachtingen! Red Planet it is! We gaan na ons bijkom-napje om 9 uur direct naar het kantoor om de laatste plekjes in jeep te reserveren, en mogen de volgende dag terugkomen met onze spullen, flink wat water en snoepjes voor de leiding!

Meanwhile in Uyuni

En toen zaten we nog een dagje in Uyuni. Een onwijs klein stadje waar werkelijk niets te doen is. Heerlijk!

Red Planet Expedition – 4 dagen Salt Flats

En toen was het dan zover, onze reis begon en we hadden geen idee wat ons te wachten stond. We begonnen met rijden in onze jeep, en dat was het begin van het vier dagen rijden in één van de mooiste omgevingen die ik ooit heb mogen bewonderen. Laten we het cliché dat plaatjes meer zeggen dan 1000 woorden maar gewoon voor waar aannemen, en vooral genieten:

De zon gaat onder op een zoutvlakte waarvan het einde ver voorbij de horizon ligt. ’s Avonds geniet je van een rustmomentje in de hot spring onder de melkweg, en de uitzichten die je onderweg tegen komt gaan je verbeelding te boven. Niet alleen het zout, dat een opgedroogd meer achter heeft gelaten, zijn indrukwekkend, ook de woestijn, de meren, de geijsers en rotsformaties maakten deze tour tot echt één van de mooiste in mijn hele leven!

Dus, mocht je in de buurt zijn, dan zou ik je bijna willen smeken, mis het niet ga zeker de tour doen met Red Planet Tours. Zij waren echt fantastisch en onze gids was zo ontzettend toegewijd, veilig en enthousiast!

♥ Annelies

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Annika
  december 13, 2013 at 7:04 pm

  Wat een leuke foto’s heb je gemaakt! Ik vond het ook echt 1 van de leukste tours. Dat je ook kilometers van de bewoonde wereld bent en contact naar buiten niet mogelijk, maakt het ook nog spannend. Ik ging met een lokale organisatie vanuit Chili en heb echt geluk gehad met de chauffeur, zo;n vriendelijk man! Hij sprak geen goed Engels, maar dat maakte voor mij dan weer niet uit en daarbij had hij wel veel geduld.

 • Reply
  Margot
  februari 10, 2015 at 1:31 pm

  Wat onwijs gave foto’s! Wij zijn een trip aan t plannen van Santiago de Chili naar Lima Peru voor de zomermaanden (daar dus winter brrr) en zo kwam ik op jouw site. Fijn al die tips! Heb je nog een idee wat jullie voor de tour met Red Planet kwijt waren en wat de tour met Ruta Verde zou kosten?

 • Reply
  Edith | [travel.create.repeat]
  februari 28, 2015 at 5:31 pm

  Wow wat een mooie foto’s! Wij gaan in juli hopelijk de zoutvlakte op in Bolivia en ik was op zoek naar wat feedback over Red Planet Expeditions. Fijn om te lezen dat die zo goed zijn bevallen!

 • Leave a Reply