Azië Europa Oceanië Zuid-Amerika

Mijn top 10 cities in de wereld!

TripAdvisor laat ieder jaar weer de meest populaire bestemmingen door haar bezoekers kiezen. Daar komt een top 10 uit aan steden die mooi op je reis-cv staan! Dit jaar een lijstje waar ik er (gelukkeling die ik er ben) veel van af mag vinken, maar waar ik het niet helemaal mee eens ben.

 1. Parijs, Frankrijk
 2. New York, USA
 3. Londen, Engeland
 4. Rome, Italië
 5. Barcelona, Spanje
 6. Venetië, Italië
 7. San Fransisco, USA
 8. Florence, Italië
 9. Praag, Tsjechië
 10. Sydney, Australië

Op zich een mooi lijstje, waar ik alleen Florence (schandalig) en Barcelona (schandaliger) nog een keer van moet bezoeken. De rest van de steden heb ik zelf mogen ervaren en natuurlijk is die ervaring afhankelijk van je medegangers (alleen, met leuke mensen, met niet zo leuke mensen), het weer (hondenweer of stralende zon) en de algehele setting (homesick, lengte bezoek, activiteiten enz). Maar ik kan me niet helemaal vinden in bovenstaand rijtje. Mijn persoonlijke lijst zou als volgt zijn:

 1. Berlijn, Duitsland
 2. Lissabon, Portugal
 3. Melbourne, Australië
 4. Sydney, Australië
 5. Londen, Engeland
 6. Istanbul, Turkije
 7. San Fransisco, USA
 8. New York, USA
 9. Budapest, Hongarije
 10. Fremantle, Australië (Perth)

Wellicht zou, na een bezoekje, Barcelona een onverbloemde plaats in de top 3 krijgen als ik de goede verhalen van anderen moet geloven, maar daar ben ik dus (schaamrood op de kaken) nog niet geweest. En zo zijn er ongetwijfeld andere fantastische steden die hier thuishoren waar ik nog nooit van heb mogen genieten.

Wat is jouw top 10? Ik ben erg benieuwd wat ik nog moet zien en beleven!

♥ Annelies

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Daphne
  mei 25, 2013 at 2:49 pm

  Leuke post! Ik vind wel met dieijstjes dat het vaak dezelfde altijd zijn, maar aan de andere kant: never change a winning team. Mijn lijstje zou er zo uitzien:
  1. Londen, Engeland
  2. Stockholm, Zweden
  3. Sydney, Australië
  4. Amsterdam, Nederland
  5. San Francisco, Amerika
  6. New York, Amerika
  7. Melbourne, Australië
  8. Venetië, Italië
  9. Parijs, Frankrijk
  10. Den Haag, Nederland

 • Reply
  Annelies Hulshof
  mei 27, 2013 at 3:42 pm

  Ah, Stockholm! Juist, dat is ook nog een hele fijne stad..
  Leuk lijstje heb je..!

 • Reply
  Marcella
  augustus 5, 2013 at 2:21 pm

  Leuk lijstje, mooie steden!

  In willekeurige volgorde, ik kan niet kiezen:

  – New York, USA
  – San Fransisco, USA
  – Rome, Italië
  – Praag, Tsjechië
  – Edinburgh, Schotland
  – Barcelona, Spanje
  – Parijs, Frankrijk
  – Toronto, Canada
  – Antwerpen, België
  – Londen, Engeland

 • Reply
  Lilian
  oktober 18, 2014 at 7:57 pm

  Hmmm moeilijk maar leuk om over na te denken. Ik heb nog te weinig gezien buiten Europa denk ik 🙁

  1 Budapest
  2 Rotterdam
  3 Berlijn
  4 Vilnius
  5 Kaapstad
  6 Boekarest
  7 Rome
  8 Sarajevo
  9 Praag
  10 Sint Petersburg

 • Reply
  Gidion
  mei 4, 2017 at 10:02 pm

  Deze post is al eeuwen oud, maar ik kom er net op naar een stukje te hebben gelezen over Doel in België, nou ben ik nog niet buiten Europa geweest maar dit zijn mijn favoriete plekken. Dit zijn nagenoeg alle plekken die ik heb bezocht dus er kunnen minder mooie bij zitten:

  1. Krakau – Polen
  2. Brussel – België
  3. Barcelona – Spanje
  4. Praag – Tsjechië
  5. Lille – Frankrijk
  6. Dublin – Ierland
  7. Kroatië (geen idee waar we zaten, in de buurt van Medulin)
  8. Madrid – Spanje (toen was ik te jong om er nog veel van te weten)
  9. Salou – Spanje

  Er zijn nog wel meer plekken waar ik ben geweest, maar deze zijn naar mijn menig niet interessant genoeg.

 • Leave a Reply