Over Annelies

Ik ben Annelies, en sinds jaar en dag al verliefd op de wereld. Want wat heeft de wereld mij intens verwend in de jaren dat ik er kennis mee heb mogen maken. Stranden zo wit dat ze bijna pijn doen aan je ogen, hippie marktjes waar je instant diep gelukkig van wordt, tijdelijk je woonst kennen op een bootje, die je naar de meest prachtige plekken voert, een gletsjer bewandelen, in natuurlijke hot pools zitten, wat is de wereld bloedmooi en wat zie ik die graag! Al heb je soms tegenslagen als je op reis bent, is heimwee echt een sucker, word je soms bestolen en moet je soms ziek zijn in je eentje zien te beaten. Toch staat mijn backpack altijd klaar voor een nieuw avontuur. Erover schrijven vind ik dan ook best spannend, omdat ik een stukje van mezelf laat zien, en probeer te beschrijven hoe een plek op mij over komt, en hoe ik me voelde toen ik er was.

Aan een andere kant maakt reizen me soms ook verdrietig. De aarde warmt sneller op dan ooit te voren, de zeespiegel stijgt, de natuur verandert enorm en verschillende diersoorten staan op de rand van uitsterven. De mens is oorzaak nummer één van deze drastische veranderingen en ik ben me er van bewust dat onder andere reizen daar een van de grote oorzaken van is. Daarom doe ik mijn best om zo bewust mogelijk op reis gaan. Voor mij betekent dat: zo veel mogelijk over land reizen, zo lang mogelijk ergens blijven als het een vliegreis betreft en de lokale economie steunen. Waarschijnlijk kan ik nog veel meer doen, en daar wil ik graag over leren. Postcards and Polaroids neemt je onder andere mee in de zoektocht naar bewust reizen, maar wil ondertussen inspiratie doorgeven over de schoonheid van onze aarde. Zodat het voor ons allen des te duidelijker wordt dat we er zuinig op moeten zijn.

Help je mee? Ik hoor graag jouw tips over wat ik wel en beter niet kan doen om de ecologische voetafdruk tijdens mijn reizen zo klein mogelijk te houden. Ook hoor ik natuurlijk graag wat jouw plekjes van verbijstering op deze aardbol zijn! Laat hieronder een bericht achter of op één van de andere blogposts.

No Comments

Leave a Reply