Bolivia Zuid-Amerika

Photo Friday: Flamingo’s @ Uyuni Salt Flats

Regelmatig deel ik op vrijdag één van mijn mooiste, meest memorabele of bijzondere reisfoto’s onder de noemer: Photo Friday. Met deze keer de flamingo’s in Bolivia!

Flamingo’s, ik had ze nog nooit gezien in het wild en vol spanning zat ik dan ook in onze jeep op de Uyuni Salt Flats toen we wisten dat de roze beestjes binnen ons gezichtsveld gingen verschijnen!

En ineens stonden ze daar, en niet één of twee, nee, een hele zwerm had zich voor ons verzameld in een onwijs prachtige omgeving. Stiekem werd er toch een klein droompje werkelijkheid!

Deze flamingo’s zijn nog erg wit, het was namelijk een groep jonge vogels. Ze worden rozer naarmate ze ouder worden. Het caroteen in hun voedsel (in dit gebied voornamelijk plankton en algen) geeft hen door de jaren heen hun bekende roze kleur.

Fijn weekend, guys!

♥ Annelies

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Marcella
    augustus 28, 2013 at 7:04 pm

    Wauw, lijkt me mooi! Wij hebben naar een reis in Mexico gekeken en ook daar zag ik veel flamingo’s voorbij komen op de foto’s. Wij kozen een andere bestemming, maar alsnog hoop ik ooit die beestjes te zien. Magisch mooi!

  • Leave a Reply