Azië Indonesië

Mount Bromo in Indonesië, hoe kun je die het best bezoeken?

Mount Bromo is een nog actieve vulkaan op Java in Indonesië die januari 2011 nog van zich heeft laten horen door verschillende errupties. Omdat het toch veel in de reisgidsen wordt verkondigd als een van de must sees van Indonesie hebben wij onze kansen ook maar gewaagd. En daar hebben we geen spijt van gekregen.

Optie 1: Met een tour mee

Wat je hier kunt doen is met een tour richting het uitzichtpunt gaan, waarbij je een fantastisch uitzicht lijkt te hebben op de verschillende vulkanen in dit gebied terwijl de zon zich langzaamaan laat zien. Na zonsopgang ga je met zijn allen naar de voet van de daadwerkelijke vulkanen om vervolgens door ezeltjes naar boven gedragen te worden om ook de top van de vulkanen te kunnen aanschouwen tijdens daglicht.

Yogyakarta is de dichtstbijzijnde stad bij Mount Bromo. Overal in Yogyakarta kun je de tours boeken om naar het mooie uitzichtpunt te gaan.

Optie 2: Zelf wandelen

Wij hebben het de low budget manier gedaan en zijn te voet richting de berg gegaan om vanop de berg een van de meest magische zonsopgangen ter wereld te aanschouwen. Dat betekende dat we in alle vroegte opstonden en de bus van ons guesthouse in Cemoro Lawang ons afzette bij de weg die overgaat in een soort woestijn tot je aan de voet van de Bromo staat om die zelf te beklimmen.

In alle vroegte dus op om onderweg ergens afgezet te worden met een jeep en te voet onze weg verder te vinden naar de vulkaan. Tierend vinden we het typisch Aziatisch als we halverwege de weg naar de vulkaan de zon al op zien komen: we zijn te laat! “En waarom staan er verdomme nergens bordjes om ons de weg naar de juiste plek te wijzen?!”

Eenmaal op de vulkaan nemen we vol schaamte al onze woorden terug, want we zijn precies op tijd en ook nog eens de enigen op de hele vulkaan! Wat een luxe en wat een meesterlijk en betoverend uitzicht..

♥ Annelies

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Mies
    september 5, 2012 at 12:08 pm

    Je bent een vette gelukkeling! Al mag ik zelf ook zeker niet klagen op reisgebied, ik krijg de reiskriebels van je Photo Friday’s!

  • Leave a Reply