België Europa

Voor alles een eerste keer: Brussel

Voor het eerst in mijn leven ben ik naar Brussel geweest. Totaal blue heb ik me laten onderdompelen in wat vaak wordt neergezet als grauwe ambtenarenstad, met Manneken Pis als hoofdattractie en zoveel bieren dat je er dol van wordt! Dat laatste is zeker waar, maar de stad heeft zo veel meer te bieden dan Manneken Pis..! Ik mocht een paar dagen rondwandelen in deze stad en heb een paar extra leuke plekjes van de stad ontdekt die ik hier graag deel.

Allereerst: zorg dat je de Use-it gids en het magazine ‘Agenda’ te pakken krijgt. Die zitten bomvol geweldige lokale tips is dit eigenlijk het enige dat je nodig hebt! Ze zijn zeker in elk hostel te vinden.

Shoppen

Vlooienmarkt @Vossenplein

Elke dag is er een vlooienmarkt op het Vossenplein van 6 tot 2 uur. Op zoek naar de verborgen schatten van de stad! Hou wel een plekje vrij in je koffer voor alle schatten die je mee wilt nemen. Er is echt van alles te koop!

Kaart (Vossenplein, Brussel)

 

 

Micro Marché

Micro Marche wordt ook wel de creative market genoemd in de Use-it gids, door de weeks is er niets te vinden naast een erg gezellig lunchtentje (ViaVia Cafe), maar in het weekend is er een markt waar alle creatievelingen van de stad hun waar verkopen.

WebsiteKaart (Steenkoolkaai 9, Brussel)

Musea

Margritte

René Margritte vind ik echt een geweldige surrealistisch schilder, waarbij ik uuuuren naar zijn schilderijen kan kijken. Hij begon na de School voor de Schone Kunsten in Brussel als ontwerper van verschillende prachtige affiches maar groeide uit tot één van de meest bekende surrealistische schilders.

Website | Kaart (Regentschapsstraat 3, Brussel)

 

Cinematek

Cinematek is het filmmuseum van Brussel. Het museum heeft de grootste filmcollectie van Europa en draait deze films dagelijks af voor 3 euro. Soms krijg je een film te zien zonder geluid, maar met de live muziek van een piano. Dat geluk had ik helaas niet.

Website | Kaart (Baron Hortastraat 9, Brussel)

 

Bozar

Om de hoek van Cinematek zit Bozar, een museum voor moderne kunst. 2012 is het jaar van de fotografie met veel verschillende tentoonstellingen in het museum. In de bijbehorende shop liggen veel mooie fotoboeken en -gadgets voor de echte fotografie liefhebber!

Website | Kaart (Ravensteinstraat 23, Brussel)

 

Sights

Royal Palace & Royal Parc

Het koninklijk paleis is gewoon een moedje, even langslopen als je toch in de buurt bent na een bezoek aan het Margritte museum! 😉 Het park dat erbij ligt is een fijn park waar het alledaagse leven van een Brusselaar gewoon aan je voorbij trekt terwijl je lekker op een bankje zit te genieten van het zonnetje.

Kaart (Rue Bréderode 16, Brussel)

 

Grote Markt

Dit is hoe dan ook een moetje als je in Brussel bent. Ik dacht van te voren ook: ‘weer zo’n grote markt.. geweldig hoor’ maar hier stond ik echt met verbazing te kijken naar de gebouwen om het plein heen. Je weet niet waar je kijken moet, geloof me!

Kaart (Grote Markt, Brussel)

Eten & Drinken

Nuetnigenough

Een leuk klein restaurantje met veel Belgische specialiteiten tegen een vriendelijke prijs. Het stoofvlees met stoemp was er heerlijk en ook de aanbevolen biertjes gingen er hier prima in! De sfeer is er erg ontspannen, met name door de vriendelijke bediening.

Website | Kaart (Rue du Lombard 25, Brussel)

 

Delirium Café

Je bent in België, wat anders dan een Delirium moet je zeker even proberen bij het enige echte café?! Als je er toch bent, kun je ook net zo goed even naar het einde van de straat lopen, daar zit Jenneke Pis, de vrouwelijke tegenhanger van het Menneken.

Website | Kaart (Getrouwheidsgang, Brussel)

 

La Marmite

Dit restaurantje is er voor iedereen, ook voor de minder bedeelden onder de Brusselaren. Er wordt elke dag en hap gekookt door de kok, daar mag je van genieten en je betaalt vervolgens naar inkomen. Verdien je niets, dan mag je voor € 4,- komen eten, je betaalt € 6,- als je gewoon verdient en wil je La Marmite graag sponsoren, betaal je € 10,-. Geweldig initiatief.

Website | Kaart (Hoogstraat 304, Brussel)

Met maar beperkte tijd in Brussel heb ik volgens mij nog lang niet alle verborgen schatten kunnen bezoeken. Heb je tips? Laat ze dan achter, zodat ik die bij een volgend bezoek aan brussel even aan kan doen.

♥ Annelies

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Floortje
    juli 7, 2012 at 12:36 pm

    Leuke tips! Vooral Anoki moet ik een keertje heen.

  • Leave a Reply